Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Aktuelnostiarrow Ekonomija
25 Septembar, 2022, 10:44:07 pm *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: « 1 2 3 4   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Ekonomija  (Procitano 18022 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #4 poslato: 05 Mart, 2009, 10:02:00 pm »

Pre privatizacije specijalnih bolnica izraditi strategiju razvoja banja

''Na┼í zahtev za izradu Strategije razvoja banja nalazi upori┼íte u ├Ęinjenici da je, generalno gledaju├Ži, ishod ve├Žine privatizacija nezadovoljavuj├Ži, pogotovo hotelsko - turisti├Ękih kapaciteta u banjama. Zadatak svake strategije jeste dvojak, i to da prikupi podatke na osnovu kojih se mo┼że definisati stanje u odre├░enoj oblasti i da d├ó predlog za dalji razvoj, ┼íto treba da bude vizija na┼íe dr┼żave kako, posle vek i po postojanja, banjski turizam dovesti na nivo prepoznatljivog turisti├Ękog proizvoda koji mo┼że da obezbedi veliki finansijski priliv u bud┼żet.'' stoji u saop┼ítenju Upravnog odbora Udru┼żenja banja Srbije koje je ju├Ęe pristiglo u na┼íu redakciju.

U radu sednice UO u├Ęestvovali su svi direktori specijalnih bolnica u banjama.
Sacuvana
« Odgovor #4 poslato: 05 Mart, 2009, 10:02:00 pm »

 Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #3 poslato: 05 Mart, 2009, 10:01:27 pm »

Realne naknade za kori┼í├Ženje gra├░evinskog zemlji┼íta

Op┼ítinska uprava op┼ítine Sokobanja od 2. februara zapo├Ęinje akciju merenja korisnih povr┼íina objekata u Sokobanji, sa ciljem da se formira realna evidencija broja i veli├Ęine objekata u gradu kao bitnog elementa za obra├Ęun naknade za kori┼í├Ženje gra├░evinskog zemlji┼íta. Pored objekata koji imaju dozvolu, u akciji ├Že biti mereni i nelegalno izgra├░eni objekti, ka┼że Ivana Petkovi├Ž, na├Ęelnica Op┼ítinske uprave.

├łlanovi Komisije za merenje ima├Že legitimacije koje su du┼żni da poka┼żu prilikom predstavljanja. Gra├░ani ├Že blagovremeno biti obave┼ítavani u kojim ulicama, odnosno u kojim delovima grada i u kom periodu ├Že se vr┼íiti merenja. U dogovoru sa koordinatorom Op┼ítinske uprave, Predragom Bo┼íkovi├Žem, mogu├Že je odre├░ivanje i drugih termina.

Ukoliko gra├░ani ne dozvole komisiji rad, meri├Že se gabarit objekata, ┼íto ne zna├Ęi da se gra├░ani ne mogu naknadno javiti Op┼ítinskoj upravi i ugovoriti termin ponovnog merenja, objasnila je Ivana Petkovi├Ž, na├Ęelnica Op┼ítinske uprave.

Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #2 poslato: 05 Mart, 2009, 10:00:30 pm »

1609 nezaposlenih

U periodu januar-novembar 2008. godine ukupno je zapo┼íljeno 779 nezaposlenih lica, od toga njih 500 na privremenim i povremenim poslovima, a 279 na neodre├░eno vreme, saznajemo u Nacionalnoj slu┼żbi za zapo┼íljavanje u Sokobanji.

Novembra 2008. godine ukupno je bilo 1609 nezaposlenih lica, najviše nekvalifikovanih radnika - njih 527. Na ''birou'' je u novembru bilo i 146 lica za višom i visokom spremom.

Sokobanjska kancelarija Slu┼żbe zapo┼íljavanja u ovom trenutku nema kompletne statisti├Ęke podatke za 2008. godinu.

Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #1 poslato: 05 Mart, 2009, 09:59:52 pm »

Radovi na asfaltiranjuRadovi na asfaltiranju na teritoriji op┼ítine zbog niskih temperatura odvija├Že se ne┼íto sporije. Kako saznajemo od Bojana Todosijevi├Ža, direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju, za asfaltiranje je neophodno da spoljna temperatura bude iznad pet stepeni, mada se mo┼że tolerisati i ne┼íto ni┼ża temperatura. Pripremni radovi za asfaltiranje ne zavise od spoljne temperature i odvijaju se po planu. Obzirom da se asfaltiranje vr┼íi preko tampon sloja eventualne padavine ne├Že ometati radove, ka┼że Todosijevi├Ž.

    Zavr┼íeni su radovi na asfaltiranju lokalnog puta kroz Dugo Polje. Radi se o deonici od seoskog Doma do uklju├Ęenja na regionalni put ka Knja┼żevcu, du┼żine 2100m. PZP koje izvodi ove radove zavr┼íava i  pripremne radovi za asfaltiranje puta ka ┼áarbanovcu.

     
   Radovi na rekonstrukciji lokalnih puteva Vrmd┼ża - Vla┼íka mala i Vrmd┼ża - Trgovi┼íte teku predvi├░enim tokom. Zavr┼íeno je nasipanje puta tucanikom, sutra ├Že biti ura├░en tampon sloj, a radovi na asfaltiranju trebalo bi da po├Ęnu u ponedeljak. Da li ├Že radovi po├Ęeti na vreme zavisi od vremenskih prilika, s obzirom da ├Že se temperature za vikend spustiti ispod nule, a meteorolozi najavljuju i sneg.


    U toku su radovi na asfaltiranju lokalnog puta kroz Dugo Polje. Radove pod nadzorom Direkcije za urbanizam izvodi PZP Zaje├Ęar, a asfaltira se deonica od seoskog Doma do uklju├Ęenje na regionalni put ka Knja┼żevcu. ┼áirina puta je 4m i 20 cm, a debljina asfaltnog sloja je 7cm. Asfaltiranje ├Že biti zavr┼íeno sutra u toku prepodneva, saznajemo od poslovo├░e, Branislava Simi├Ža, a nakon toga slede radovi na ure├░enju bankina.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« poslato: 05 Mart, 2009, 09:59:17 pm »

Parkovi prijateljstvaHumanitarna organizacija Na┼ía Srbija obezbedila je ┼íkolama u ┼áarbanovcu i Trgovi┼ítu 100 sadnica drve├Ža. Ove sadnice bi├Že  posa├░ene u dvori┼ítima ┼íkola, danas i sutra, a ova akcija nastavlja se marta meseca slede├Že godine, kada ├Že se u dvori┼ítima ovih ┼íkola biti postavljene sprave za zabavu dece.
    Park prijateljstva, u okviru akcije ''Po┼íaljite ├Ęestitku prijateljstva'',   zasa├░en je danas u ┼Żu├Ękovcu. Ovo je nastavak akcije koja je po├Ęela ju├Ęe u ┼áarbanovcu. Humanitarna organizacija Na┼ía Srbija, uz pomo├Ž JP Srbija ┼áume,  obezbedila je 100 sadnica drve├Ža za ove dve seoske osnovne ┼íkole.  U martu mesecu slede├Že godine, u dvori┼ítima ovih ┼íkola bi├Že postavljene sprave za zabavu dece, ├Ęime ├Že akcija izgradnje parkova prijateljstva biti zavr┼íena.
Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: « 1 2 3 4   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas352
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2410
mod_vvisit_counterOvog meseca7571