Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Aktuelnostiarrow Ekonomija
01 Decembar, 2022, 12:19:07 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: « 1 2 3 4 »   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Ekonomija  (Procitano 18240 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #20 poslato: 05 Mart, 2009, 10:08:37 pm »

Smanjenje broja zaposlenih
 


Smanjenjem broja stalno zaposlenih za 9 radnika, krajem pro┼íle godine zapo├Ęela je kadrovska racionalizacija op┼ítinske uprave i javnih preduze├Ža, ustanova i slu┼żbi, koje se finansiraju iz op┼ítinskog bud┼żeta ÔÇô saznajemo od predsednika op┼ítine Dimitrija Luki├Ža. On ka┼że da je to bio socijalni program pod vrlo povoljnim uslovima. Osim toga, neki radnici op┼ítinske uprave najavili su odlazak - nezadovoljni promenom radnih mesta.

Ministarstvo za dr┼żavnu upravu i lokalnu samoupravu ima├Že ove godine program kojim ├Že lokalnim samoupravama staviti na raspolaganje fondove za re┼íavanje vi┼íka zaposlenih, ali sa izvesnim razlikama u odnosu na dosada┼ínja re┼íenja ÔÇô navodi predsednik Luki├Ž i dodaje da ├Že uslovi za kori┼í├Ženje tih fondova biti nepovoljniji po lokalnu samoupravu, koja ne├Že mo├Ži ponovo da popunjava upra┼żenjena radna mesta.
Sacuvana
« Odgovor #20 poslato: 05 Mart, 2009, 10:08:37 pm »

 Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #19 poslato: 05 Mart, 2009, 10:08:11 pm »

U Predlogu programa zapremanja šetališta - manje lokacija za izdavanje
 

Javna rasprava o Predlogu programa zapremanja mermernog ┼íetali┼íta odr┼żana je danas. Predlogom je predvi├░eno 19 umesto pro┼ílogodi┼ínjih 26 lokacija, a u├Ęesnici u raspravi najve├Ži broj primedbi stavili su upravo na smanjenje broja lokacija. Op┼íte udru┼żenje preduzetnika predlo┼żilo je da se broj lokacija vrati na pro┼ílogodi┼ínji nivo, ili da se ovaj broj ├Ęak pove├Ža. Svi predlozi izneti na javnoj raspravi uneti su u zapisnik, i bi├Že dostavljeni Op┼ítinskom ve├Žu i dati na usvajanje zajedno sa predlogom programa za zapremanje mermernog ┼íetali┼íta. Licitacija za lokacije na mermernom ┼íetali┼ítu odr┼ża├Že se 20. marta.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #18 poslato: 05 Mart, 2009, 10:07:54 pm »

Predsednik najavljuje racionalizaciju pona┼íanja Uprave i bud┼żetskih korisnika
 


Na prvoj narednoj sednici Op┼ítinskog ve├Ža bi├Že usvojen plan u┼íteda, odnosno racionalnog pona┼íanja svih korisnika bud┼żeta op┼ítine Sokobanja i Op┼ítinske uprave u predstoje├Žem periodu ÔÇô najavio je predsednik Op┼ítine Dimitrije Luki├Ž. Politika racionalnog pona┼íanja ima├Že dva pravca ÔÇô punu odgovornost prilikom realizacije investicija i svodjenje na najmanju mogu├Žu meru svih tro┼íkova Bud┼żeta koji su postojali, a nisu neophodni. Predsednik Luki├Ž je naveo da je nova godina krenula kako se i o├Ęekivalo - svetska ekonomska kriza jo┼í nije direktno pogodila Srbiju u punom obimu, ali u uslovima njenog psiholo┼íkog efekta obaveze prema Bud┼żetu i uop┼íte obaveze iz poslovnih odnosa, a time i Bud┼żet u celini, ne realizuju se u obimu u kome se to o├Ęekivalo i ovo je po svemu vanredno vreme koje zahteva i vanredne postupke, odnosno vanredno pona┼íanje. Odluka o racionalizaciji pona┼íanja je odraz odgovornog odnosa prema novcu poreskih obveznika i namere da se nastupaju├Že vreme, koje ├Že sigurno te┼íko pogoditi i op┼ítinski bud┼żet i pona┼íanje svih bud┼żetskih korisnika, iskoristi tako da se ne ugrozi elementarno funkcionisanje Bud┼żeta, ali da se, s druge strane, pripreme i sa├Ęuvaju u punom kapacitetu i Op┼ítinska uprava i bud┼żetski korisnici za kvalitetno funkcionisanje koje ├Že do├Ži nakon aktuelnih finansijskih nepogoda ÔÇô naveo je predsednik Luki├Ž.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #17 poslato: 05 Mart, 2009, 10:07:30 pm »

Program kreditne podrške opštinskoj infrastrukturi
 
Sutra ├Že u Zaje├Ęaru predstavnicima op┼ítina i komunalnih preduze├Ža Borskog i Zaje├Ęarskog okruga biti prezentovan ''Program Kreditne podr┼íke op┼ítinskoj infrastrukturi''. Program je finansiran od strane Nema├Ęke razvojne banke KfW, a sprovodi ga Stalna konferencija gradova i op┼ítina uz tehni├Ęku pomo├Ž GFA konsultantske ku├Že. Op┼ítinama i gradovima stavlja se na raspolaganje kreditna linija u vrednosti od 50 miliona evra za unapre├░enje op┼ítinske infrastrukture, kao i besplatna Tehni├Ęka podr┼íka, kao druga komponenta programa. Kreditna linija Nema├Ęke razvojne banke KfW je na raspolaganju do juna 2010. godine, sredstva ├Že biti distribuirana kroz nekoliko doma├Žih poslovnih banaka, a sami uslovi kreditiranja ├Že biti povoljniji od va┼że├Žih tr┼żi┼ínih uslova, stoji u saop┼ítenju za medije Republi├Ęke agencije za razvoj isto├Ęne Srbije, RARIS.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #16 poslato: 05 Mart, 2009, 10:07:14 pm »

"Berbersko-frizerske usluge" ├Ęetiri meseca nakon privatizacije posluje stabilno

Kako saznajemo od direktora preduze├Ža Berbersko-frizerske usluge, Gorana Brankovi├Ža, poslovanje ovog preduze├Ža je na nivou sli├Ęnom onom koji je imalo pre privatizacije. ┼áestoro zaposlenih, kao i ranije, nema fiksnu zaradu, ve├Ž ona zavisi od prometa. Novi vlasnik, ┼Żeljko Bari┼íi├Ž iz Beograda, do sada je izmirio deo obaveza ovog preduze├Ža koje su u trenutku privatizacije iznosile 327 000 dinara. Vlasnik je za kraj ovog meseca najavio generalno renoviranje unutra┼ínjosti lokala, kao i nabavku savremenijih materijala i alata. ÔÇ×Berbersko-frizerske uslugeÔÇť kao i ve├Žina sokobanjskih radnji najve├Ži promet bele┼żi tokom letnjih meseci, ka┼że Brankovi├Ž, a najava vlasnika je da ├Že lokal biti zavr┼íen i ure├░en pred Osmi mart , kada se tako├░e znatno pove├Žava promet.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #15 poslato: 05 Mart, 2009, 10:06:53 pm »

Udru┼żenje preduzetnika u├Ęestvuje u protestu Asocijacije malih i srednjih preduze├Ža
 


Udru┼żenje preduzetnika Sokobanje, kao ├Ęlan i jedan od osniva├Ęa Asocijacije malih i srednjih preduze├Ža Srbije, podr┼żava i u├Ęestvuje u javnom protestu koji je Asocijacija pokrenula zbog ukidanja slobode udru┼żivanja radnika i poslodavaca u Srbiji. Protest je pokrenut jer je Odbor za utvr├░ivanje reprezentativnosti suspendovan na dan kada je trebalo da utvrdi reprezentativnost ove Asocijacije i proveri reprezentativnost Unije poslodavaca Srbije i Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost. Unija poslodavaca Srbije, koja nije u zakonskom roku podnela potrebna dokumenta radi potvrde svoje reprezentativnosti ÔÇô zbog ├Ęega je ministar trebao da da donese re┼íenje o gubitku iste, izneverila je interese poslodavaca Srbije samim tim ┼íto je potpisala Pro┼íireno dejstvo kolektivnog ugovora, ka┼że Dragoslav Stefanovi├Ž predsednik skup┼ítine sokobanjskog Udru┼żenja preduzetnika. Do ispunjenja zahteva Asocijacija ├Že koristiti sve oblike demokratskog protesta, zbog grubog ugro┼żavanja slobode udru┼żivanja radnika i poslodavaca u Srbiji.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #14 poslato: 05 Mart, 2009, 10:06:07 pm »

Bud┼żet op┼ítine Sokobanja na internetu
 


Na zvani├Ęnoj prezentaciji lokalne samouprave odnedavno svi zainteresovani gradjani, koji imaju pristup Internetu, mogu da se precizno informi┼íu o stanju op┼ítinskog bud┼żeta, odnosno o njegovoj realizaciji, kroz dnevne preglede promena u prihodima i rashodima sa grafi├Ękim prikazom promena. Predsednik op┼ítine, Dimitrije Luki├Ž, ka┼że da je ovakva internet prezentacija ne┼íto novo u funkcionisanju lokalne samouprave u Srbiji, a svrha je javnost u radu Op┼ítinske uprave i Bud┼żeta op┼ítine Sokobanja, kao i predsednika Op┼ítine ÔÇô odgovornog za izvr┼íenje Bud┼żeta. Uskoro ├Že biti postavljen i plan javnih nabavki Op┼ítinske uprave i svih direktnih korisnika Bud┼żeta op┼ítine Sokobanja, tj. svih javnih preduze├Ža, ustanova i slu┼żbi koje se finansiraju iz Bud┼żeta. To ├Že svim zainteresovanim licima omogu├Žiti u├Ęe┼í├Že u procesima javnih nabavki bez posebnog poziva, a vremenom ├Že biti formirana i baza potencijalnih ponudja├Ęa ÔÇô navodi predsednik Luki├Ž i nagla┼íava da se time zna├Ęajno doprinosi javnosti u radu i otvorenosti lokalne samouprave prema bud┼żetskim korisnicima i poreskim obveznicima.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #13 poslato: 05 Mart, 2009, 10:05:41 pm »

Ekonomska kriza i u Sokobanji: zatvoreno 40-ak preduze├Ža
 


Kao posledica ekonomske krize, u Sokobanji je od oktobra meseca zatvoreno 40-ak privatnih preduze├Ža, ka┼że Aleksandar Jankovi├Ž, sekretar Udru┼żenja preduzetnika.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja kao vid pomo├Ži malim i srednjim preduze├Žima, otvorilo je konkurs za podsticajna sredstva koji podrazumeva 2 linije: kreditna i bespovratna sredstva.

Bli┼że informacije i svu potrebnu dokumentaciju za konkurisanje preduzetnici mogu dobiti u kancelariji Udru┼żenja.
Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: « 1 2 3 4 »   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas2
mod_vvisit_counterJuce295
mod_vvisit_counterOve nedelje816
mod_vvisit_counterOvog meseca2