Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Aktuelnostiarrow Ekonomija
06 Decembar, 2022, 08:05:57 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: 1 2 3 4 »   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Ekonomija  (Procitano 18252 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #28 poslato: 05 Mart, 2009, 10:11:49 pm »

Raspisan oglas za izdavanje lokacija na šetalištuKomisija za sprovo├░enje postupka javnog nadmetanja raspisala je Oglas za izdavanje lokacija na mermernom ┼íetali┼ítu za postavljanje pokretnih tezgi putem javnog nadmetanja. Na raspolaganju je 25 lokacija, i to 7 lokacija za zamrziva├Ęe za sladoled, 7 lokacija za bi┼żuteriju i suvenire, 5 lokacija za aparate za kokice, 2 lokacije za umetni├Ęke slike, 1 lokacija za umetnika portretistu, 1 za sladoled na to├Ęenje, 1 za zabavna sredstva i 1 za knjige. Lokacije se izdaju za period od 1. aprila do 31. oktobra, a period kori┼í├Ženja lokacija ne mo┼że biti manji od 4 meseca. Po├Ęetni iznos naknade za lokaciju je 319 dinara po metru kvadratnom, dok je korak u├Ęe┼í├Ža na nadmetanju 50 dinara. Visina garantovanog iznosa depozita za u├Ęe┼í├Že na nadmetanju je 30.000 dinara, i va┼żi za samo jednu lokaciju. Pravo u├Ęe┼í├Ža imaju sva pravna i fizi├Ęka lica koja ispunjavaju uslove propisane Zakonom o prometu roba i Pravilnika o minimalnim tehni├Ękim uslovima za promet robe, a ne duguju Op┼ítinskoj upravi naknadu za kori┼í├Ženje prostora po bilo kom osnovu za raniji period. Obave┼ítenje o rezultatima oglasa bi├Že istaknuto na oglasnoj tabli Op┼ítinske uprave Sokobanja. Javno nadmetanje ├Že se odr┼żati u zgradi Op┼ítinske uprave 20. marta sa po├Ęetkom u 11 ├Ęasova.
Sacuvana
« Odgovor #28 poslato: 05 Mart, 2009, 10:11:49 pm »

 Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #27 poslato: 05 Mart, 2009, 10:11:25 pm »

Komisiji za strateško planiranje predstavljen ''Profil zajednice''Drugi sastanak Komisije za strate┼íko planiranje ekonomskog razvoja op┼ítine Sokobanja odr┼żan je danas. ├łlanovima je predstavljen Profil zajednice koji je radilo Odeljenje za privredni i ekonomski razvoj u saradnji sa konsultantskom ku├Žom DCG, i uz podr┼íku GTZ. Profil sadr┼żi podatke o stanju ekonomske situacije u na┼íoj op┼ítini, kao i istra┼żivanje poslovnog sektora, sprovedeno u saradnji sa 40 sokobanjskih preduze├Ža.

├łlanovi komisije su kao najbitnije pravce razvoja na┼íe op┼ítine definisali: razvoj turizma, podr┼íka razvoju malih i srednjih preduze├Ža, komunalna infrastruktura i razvoj poljoprivrede i sela. Naredni sastanak Komisije za strate┼íko planiranje ekonomskog razvoja bi├Že odr┼żan po├Ęetkom aprila . 
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #26 poslato: 05 Mart, 2009, 10:11:02 pm »

Novi krediti za razvoj preduzetništvaPreduzetnici i lica zainteresovana za kreditne linije Fonda za razvoj preduzetni┼ítva mogu u sokobanjskom Udru┼żenju preduzetnika dobiti sve potrebne informacije, ili podneti dokumentaciju za konkurs - ka┼że Aleksandar Jankovi├Ž, sekretar Udru┼żenja preduzetnika. Kreditne linije finansira Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, a nude se Start-up krediti za otpo├Ęinjanje biznisa, Krediti za razvoj preduzetni┼ítva i Krediti za prevazila┼żenje ekonomske krize. Javni poziv sa rokovima sa odobravanje kreditnih linija bi├Že upu├Žen tokom marta, a iz Udru┼żenja preduzetnika poru├Ęuju da zainteresovani do├░u i informi┼íu se ┼íto pre, kako bi ubrzali proces podno┼íenja dokumentacije a na taj na├Ęin i odobrenje kredita. U cilju boljeg upoznavanja sa uslovima za konkurisanje, Udru┼żenje preduzetnika ├Že u saradnji sa regionalnom kancelarijom za razvoj malih i srednjih preduze├Ža u skorije vreme organizovati predavanje o spomenutim kreditnim linijama. O datumu i mestu odr┼żavanja predaca_jankovic.jpgavanja, javnost ├Že biti blagovremeno obave┼ítena, dodaje Jankovi├Ž.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #25 poslato: 05 Mart, 2009, 10:10:36 pm »

Prva sednica Socijalno-ekonomskog Saveta
 


Sino├Ž je odr┼żana prva sednica Socijalno-ekonomskog Saveta op┼ítine Sokobanja. Razmatran je materijalni i socijalni polo┼żaj zaposlenih, penzionera i nezaposlenih u na┼íoj op┼ítini, zatim uticaj ekonomske krize na zaposlenost u Sokobanji kao i rad na crno i posledice nelegalnog rada.

Socijalno-ekonomski Savet op┼ítine Sokobanja osnovan je jo┼í 2003. godine ali prakti├Ęno do sada nije za┼żiveo, ka┼że Ivica ┼Żivulovi├Ž, predsednik Saveta. Sada┼ínji saziv koji se sastoji od predstavnika sindikata, lokalne samouprave i preduzetnika formiran je krajem pro┼íle godine i broji 9 ├Ęlanova.

Na ju├Ęera┼ínjoj sednici posebno je istaknut problem rada ''na crno'' koji je u velikoj meri zastupljen u na┼íoj op┼ítini. Savet ├Že, u dogovoru sa predsednikom op┼ítine, poku┼íati da uti├Ęe na efikasniji rad inspekcijskih slu┼żbi kako bi se smanjio broj neprijavljenih radnika.

Razmatralo se i pitanje nezaposlenosti, koja je u Sokobanji u stalnom porastu a intezivno je pove├Žana tokom prethodne dve godine. Kao posledica (lo┼íe?) privatizacije oko 2 hiljade radnika ostalo je bez posla, devetnaest firmi je prodato a samo ├Ęetiri su nastavile da se bave istom delatno┼í├Žu.

Socijalno ekonomski Savet ne donosi obavezuju├Že odluke, ve├Ž ima za cilj da uti├Ęe na lokalnu vlast, institucije i ustanove koje mogu i treba da rade na popravljanju ekonomskog i materijalnog statusa na┼íih me┼ítana i same op┼ítine, ka┼że predsednik Saveta, Ivica ┼Żivulovi├Ž.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #24 poslato: 05 Mart, 2009, 10:10:08 pm »

Dr Isakovi├Ž na Listi ''100 uspe┼ínih''Izdava├Ęka ku├Ža "Limes press" iz Beograda 2007.godine objavila je knjigu "Uspe┼íni preduzetnici i menad┼żeri Srbije - prvih 100". U martu ove godine o├Ęekuje se izlazak iz ┼ítampe druge knjige, u kojoj ├Že se na├Ži novih 100 uspe┼ínih srpskih preduzetnika i menad┼żera, a medju njima je i dr Ljiljana Isakovi├Ž, direktorka Specijalne bolnice ''Sokobanja''. Ona i jedan menad┼żer iz Ni┼ía jedini su na Listi ''100 uspe┼ínih'' sa podru├Ęja jugoisto├Ęne Srbije. Podnaslov publikacije je ''Enciklopedija prakti├Ęnog preduzetni┼ítva i menad┼żmenta'', ┼íto prema re├Ęima izdava├Ęa zna├Ęi svojevrsni bukvar prakti├Ęnog preduzetni┼ítva i menad┼żmenta Srbije. Knjiga ├Ęitaocima predstavlja 100 uspe┼ínih preduzetnika, menad┼żera i preduze├Ža koja oni vode, ali daje i 100 pri├Ęa, svedo├Ęenja, saveta i preporuka kako se zasniva, razvija i stvara uspe┼ían posao.

Na listu se dolazi prema utvr├░enim kriterijumima uspe┼ínosti, istra┼żivanjem i anketiranjem institucija, organizacija, udru┼żenja, pojedinaca. Dr Ljiljanu Isakovi├Ž,  direktorku Specijalne bolnice ''Sokobanja'', predlo┼żilo je Udru┼żenje banja Srbije ÔÇô saznajemo od direktora publikacije, Zorana Kijanovi├Ža.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #23 poslato: 05 Mart, 2009, 10:09:46 pm »

Planovi i prioriteti DirekcijePrethodnih dana, radnici Direkcije za urbanizam i izgradnju imali su pune ruke posla. Od pro┼íle srede, kada je sneg po├Ęeo da pada, problemi na putevima i ulicama su re┼íavani u skladu sa mogu├Žnostima. S obzirom na celokupnu situaciju ekipe su se snalazile prili├Ęno dobro, smatra Violeta Kosti├Ž, direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju. Put ka Radenkovcu je probijen nakon 5 dana a ekipe ovog preduze├Ža zajedno sa ekipama Gradeksa danas su ├Ęistile puteve prema Resniku, Poru┼żnici i Mu┼żincu. Direktorka ka┼że da je Direkcija ├Ęesto postupala prema pozivima i dojavama gra├░ana.

Violeta Kosti├Ž, koja odnedavno obavlja funkciju direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju, ka┼że da je zadatak Direkcije da vodi investicije i radi potrebnu tehni├Ęku i urbanisti├Ęku dokumentaciju za potrebe grada i da intezivno sara├░uje sa Mesnim Zajednicama. Ovaj posao ├Že, prema njenim re├Ęima, ubudu├Že biti efikasniji, aktivniji pa samim tim i uspe┼íniji. Kada su u pitanju prioriteti, Kosti├Ž ka┼że da je zapo├Ęet rad na projektnoj dokumentaciji u vezi sa ure├░enjem Bovanskog jezera i Sportskog kompleksa na Podini. Prioritet je i nastavak radova na izgradnji sportske hale u Sokobanji, a radi├Že se i na ure├░enju pla┼ża ┼Żupan i ''┼áest kace'', kao i izletni├Ękih mesta Kosti├Ževa. 
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #22 poslato: 05 Mart, 2009, 10:09:21 pm »

Broj lokacija na ┼íetali┼ítu ipak ve├Ži
 


Op┼ítinsko ve├Že Op┼ítine Sokobanja delimi├Ęno je uva┼żilo primedbe preduzetnika na smanjenje broja lokacija za izdavanje na mermernom ┼íetali┼ítu iznete na Javnoj raspravi odr┼żanoj 12. februara. Tako ├Že na narednoj sednici SO Sokobanja u predlogu ovog programa biti 24 ili 25 lokacija, umesto 19 kako je stajalo u predlogu ÔÇô predmetu Javne rasprave. Licitacija ├Že biti odr┼żana 20 marta.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #21 poslato: 05 Mart, 2009, 10:09:00 pm »

Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj otvori├Že ambasador Nema├ĘkeGostuju├Ži u emisiji ÔÇ×Intervju danasÔÇť Soko televizije, predsednik op┼ítine Sokobanja, Dimitrije Luki├Ž, najavio je da ├Že sredinom marta, otvaranju kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj u Sokobanji, prisustvovati nema├Ęki ambasador, Volfram Mas. Predsednik Luki├Ž je, govore├Ži o ekonomskom razvoju Sokobanje, istakako da i u ovim te┼íkim vremenima, postoje mogu├Žnosti da se rade oni poslovi za koje nije potrebno mnogo sredstava, ali je potrebno anga┼żovanje i entuzijazam ljudi koji rade u op┼ítinskoj administraciji.
Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: 1 2 3 4 »   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas97
mod_vvisit_counterJuce294
mod_vvisit_counterOve nedelje391
mod_vvisit_counterOvog meseca1613