Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Mali oglasiarrow Seminarski Rad Diplomski Master Magistarski Maturski Prevodjenje
08 Avgust, 2022, 10:28:40 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  
Stranice: 1   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Seminarski Rad Diplomski Master Magistarski Maturski Prevodjenje  (Procitano 5982 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sale-X
Administrator
VodeƦi tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #1 poslato: 18 Septembar, 2010, 02:10:31 pm »

Prevarom i podvalom do diplome fakulteta

Banjaluka - Pisanje diplomskih i seminarskih radova za druge u RS postalo je unosan posao u RS. Da zlo bude veƦe, ĆØak i rukovodstvo univerziteta priznaje nemoƦ da tome stane u kraj jer, kako kažu, ā€œvlada vrhunski intelektualni kriminalā€.Prosvetna inspekcija, pak, tvrdi kako nije njen zadatak da otkriva pisce, prepisivaĆØe i plagijatore i stvarne autore diplomskih ili seminarskih radova. Inspektori ĆØak sugeriÅ”u da su profesori ti koji ā€œtreba da budu pronicljivi i koji ne smeju da dozvole podvaleā€. I tako, dok se svi vrte u krug, internet su preplavili sajtovi sa ponudama znalaca koji studentima za maksimalno 100 KM ā€œpriskaĆØu u pomoƦā€ i piÅ”u diplomske i seminarske radove, ali i maturske radove srednjoÅ”kolcima.


I ekipa ā€œEuroBlicaā€ reÅ”ila je da ā€œdiplomiraā€, prethodno proveravajuƦi koliko to koÅ”ta. Poslali smo navodni zahtev na jednu od adresa koju smo pronaÅ”l, tražeƦi informacije koliko bi koÅ”talo da nam ā€œneznani autorā€ napiÅ”e diplomski rad. Dobili smo doslovce sledeƦi odgovor: ā€œRadimo sve vrste radova, pa i diplomske. Cena diplomskih radova prvenstveno zavisi od obima rada i složenosti teme. Cene su od 60 do 70 KM, pa dalje. Vi poÅ”aljite obim rada koliki bi trebao biti i temu. Ako niste odredili temu, mi možemo to odabrati umesto vas i to se ne naplaƦuje. Samo nam poÅ”aljete koliko stranica bi trebalo da ima i koji predmet je u pitanju. Rok izrade diplomskog je oko deset dana, a možda i preā€, ljubazno nam je odgovoreno na dopis.


Na interenetu je, inaĆØe, u opticaju ĆØak oko 5.000 seminarskih radova, a postoji ĆØitav ā€œstruĆØni timā€ koji može da uradi ā€œbilo koju temuā€ za druge. Tako je na jednom sajtu ostavljena ĆØak i uplatnica i objaÅ”njenje u kojoj banci se može uplatiti izrada maturskog i seminarskog, po ceni do deset evra.


Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko StaniƦ priznaje da je sve ā€œuzelo mahaā€ i da je teÅ”ko uhvatiti krivce. On tvrdi da ovakvi sluĆØajevi nisu ni za policiju ni za Prosvetnu inspekciju, veƦ da rukovodstva fakulteta moraju reagovati. Kada bi uhvatili vinovnike, uverava StaniƦ, sankcija bi bila zabrana izlaska na ispit, zabrana upisa godineā€¦


ā€œDo tada, profesori i asistenti moraju Å”irom da otvore oĆØi i detaljno pregledaju svaki rad, da preispitaju studente koju su literaturu uzimali, da li znaju detalje, sadržaj i sliĆØnoā€, kaže StaniƦ.


Za direktora Visoke Å”kole ā€œBLCā€ Nenada NovakoviƦa podvala sa diplomskim radovima je kriviĆØno delo koje je teÅ”ko otkriti i dokazati. ā€œTo se ne može regulisati zakonom!Recimo, ako ja odluĆØim da nekom drugom napiÅ”em diplomski, ko Ʀe nas uhvatiti, ako nas dvoje nikome ne kažemo?! Vrlo teÅ”koā€, kaže NovakoviƦ.
U ovakvim sluĆØajevima nemoƦna je i Prosvetna inspekcija RS u koja je zadužena za kontrolu poÅ”tovanja Zakona o visokom obrazovanju RS, ali tako Å”to proverava samo ispitne rokove i mesto polaganje ispita, ali se ne bavi naĆØinom provere znanja.


ā€žProsvetna inspekcija ne može znati da li je neko prepisao ili kupio seminarski, maturski ili diplomski rad. To je zadatak Å”kole i visokoÅ”kolske ustanove. Nastavnik koji prati i ocenjuje rad uĆØenika ili studenata treba znati da li je neki rad rezultat rada ili je plagijat. Pojava sluĆØajeva da uĆØenici mentorima donose radove koje nisu oni napisali, a predstavljaju ih kao svoje autorsko delo je problem kojim se treba pozabaviti cela akademska zajednicaā€œ, upozorava glavni prosvetni inspektor RS Radmila PejiƦ.
 

Duplo plaƦena podvala
Jedan od rizika u ovom ā€œposluā€ je i da li se student-prevarant može pouzdati u rad koji su za njega napisali drugi. Tako je nedavno jedna studentkinja Filozoskog fakulteta- odseka za razrednu nastavu u Banjaluci, uplatila 100 KM kako bi joj neko drugi uradio diplomski. MeĆ°utim, mentor nije bio zadovoljan tim radom i od nje je tražio da napiÅ”e novi. Osim Å”to je ā€œbacilaā€ 100 KM, ova devojka moraƦe, ipak, da zagreje stolicu. ā€œStruĆØnjaciā€ koji su za nju pisali diplomski rad nisu joj vratili novac, niti Ʀe joj raditi ā€œpopravniā€, pogotovo ne za iste pare.

IZVOR
Sacuvana
Davorjj
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 2


« poslato: 18 Septembar, 2010, 01:25:37 pm »

Gotovi seminarski, maturski, maturalni i diplomski radovi iz raznih oblasti, lektire, puŔkice, tutorijali, referati.
Kod:
www.maturskiradovi.net
 je specijaliziran tim za usluge visokokvalitetnog pisanja, istraživanja i obradu teksta za kompletan region Balkana.

Posjetite nas na stranicama ispod:

Kod:
www.seminarskirad.org
[url=http://www.maturskiradovi.net]www.maturskiradovi.net[/url]
[url=http://www.maturski.net]www.maturski.net[/url]
[url=http://www.seminarskirad.info]www.seminarskirad.info[/url]
[url=http://www.maturski.org]www.maturski.org[/url]
[url=http://www.essaysx.com]www.essaysx.com[/url]

 TakoĆ°er, na stranicama pronaĆ°ite i tutorijale, referate, primjere radova, prepriĆØane lektire, vijesti, ĆØitaonicu ... Na ovom sajtu ste u prilici pronaƦi preko 10.000 radova iz raznih oblasti: ekonomija (menadzment, marketing, financija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, ...), informatika (internet, informacijske tehnologije, softver, hardver, operacijski sustavi, baze podataka, programiranje, informacijski sustavi, raĆØunalne mreže, ...), biologija i ekologija, filozofija, povijest, geografija, fizika, kemija, književnost, matematika, likovno, psihologija, sociologija, ostali predmeti (politika, saobracaj, strojarstvo, sport, glazba, arhitektura, pravo, ustav, medicina, engleski jezik, ...).
  
Uspostavljanjem ovog projekta, zadovoljila se i veoma prisutna potreba za specijaliziranim timom, koji Ʀe na studente i omladinu pravovremeno i adekvatno djelovati u edukativnom i pozitivno usmeravajuƦi pravcu, ali i predstavljati efikasnu podrÅ”ku u pisanju vlastitih radova.
  
U cilju pružanja Å”to kvalitetnijeg sadržaja radova, okupljen je odabrani tim, sastavljen od iskusnih struĆØnjaka iz raliĆØitih oblasti, ĆØiji je cilj autorskim pristupom i prepoznatljivim stilom izraĆ°uju i istražuju najrazliĆØitije oblasti i afirmiraju sluĆØajeve iz prakse.
  
Za sada posjedujemo gotove radove iz oblasti prava, ekonomije, ekonomike poduzeƦa, javnih financija, vanjskotrgovinskog poslovanja, informatike, programiranja, matematike, fizike, kemije, biologije, ekologije, menadžmenta, astronomije, carine, otpremniÅ”tva, poreznog sustava, javne uprave, raĆØunovodstva. ..., a uskoro Ʀemo se proÅ”iriti i na ostale oblasti. InaĆØe, izrada maturskih, seminarskih, diplomskih radova po želji je naÅ”a primarna opcija. Nakon Å”to aplicirate za odreĆ°eni rad, dobiƦete odgovor najkasnije za 24h.
  


Tim vrhunskih PREVODITELJA PREVODI ZA VAS SA I NA SLEDECE JEZIKE:
ENGLESKI, FRANCUSKI, Å”panjolski, njemaĆØki, TALIJANSKI .. po najpovoljnijim cijenama. Prevodimo tekstove iz svih oblasti. Svaki prijevod se kuca rucno bez upotrebe translat u duhu jezika i sukladno pravilima gramatike .. Dostupni smo Vam 24h 365 dana u godini. Nase usluge su dostupne za cijeli region Balkana.

7 GODINA TRADICIJE SU DOKAZ KVALITETE NAÅ EG RADA I KVALITETA NAÅ EG TIMA, zahvaljuƦi TOME SMO POSTALI APSOLUTNI LIDER, STEKLI UGLED I prepoznatljivo ime!

« Poslednja izmena: 18 Septembar, 2010, 02:08:05 pm Sale-X » Sacuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 3 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas116
mod_vvisit_counterJuce223
mod_vvisit_counterOve nedelje116
mod_vvisit_counterOvog meseca1636