Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Mali oglasiarrow Seminarski Rad Diplomski Master Magistarski Maturski Prevodjenje
08 Avgust, 2022, 11:33:36 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  
Stranice: 1   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Seminarski Rad Diplomski Master Magistarski Maturski Prevodjenje  (Procitano 5983 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sale-X
Administrator
Vodeæi tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #1 poslato: 18 Septembar, 2010, 02:10:31 pm »

Prevarom i podvalom do diplome fakulteta

Banjaluka - Pisanje diplomskih i seminarskih radova za druge u RS postalo je unosan posao u RS. Da zlo bude ve√¶e, √®ak i rukovodstvo univerziteta priznaje nemo√¶ da tome stane u kraj jer, kako kaŇĺu, ‚Äúvlada vrhunski intelektualni kriminal‚ÄĚ.Prosvetna inspekcija, pak, tvrdi kako nije njen zadatak da otkriva pisce, prepisiva√®e i plagijatore i stvarne autore diplomskih ili seminarskih radova. Inspektori √®ak sugeriŇ°u da su profesori ti koji ‚Äútreba da budu pronicljivi i koji ne smeju da dozvole podvale‚ÄĚ. I tako, dok se svi vrte u krug, internet su preplavili sajtovi sa ponudama znalaca koji studentima za maksimalno 100 KM ‚Äúpriska√®u u pomo√¶‚ÄĚ i piŇ°u diplomske i seminarske radove, ali i maturske radove srednjoŇ°kolcima.


I ekipa ‚ÄúEuroBlica‚ÄĚ reŇ°ila je da ‚Äúdiplomira‚ÄĚ, prethodno proveravaju√¶i koliko to koŇ°ta. Poslali smo navodni zahtev na jednu od adresa koju smo pronaŇ°l, traŇĺe√¶i informacije koliko bi koŇ°talo da nam ‚Äúneznani autor‚ÄĚ napiŇ°e diplomski rad. Dobili smo doslovce slede√¶i odgovor: ‚ÄúRadimo sve vrste radova, pa i diplomske. Cena diplomskih radova prvenstveno zavisi od obima rada i sloŇĺenosti teme. Cene su od 60 do 70 KM, pa dalje. Vi poŇ°aljite obim rada koliki bi trebao biti i temu. Ako niste odredili temu, mi moŇĺemo to odabrati umesto vas i to se ne napla√¶uje. Samo nam poŇ°aljete koliko stranica bi trebalo da ima i koji predmet je u pitanju. Rok izrade diplomskog je oko deset dana, a moŇĺda i pre‚ÄĚ, ljubazno nam je odgovoreno na dopis.


Na interenetu je, ina√®e, u opticaju √®ak oko 5.000 seminarskih radova, a postoji √®itav ‚Äústru√®ni tim‚ÄĚ koji moŇĺe da uradi ‚Äúbilo koju temu‚ÄĚ za druge. Tako je na jednom sajtu ostavljena √®ak i uplatnica i objaŇ°njenje u kojoj banci se moŇĺe uplatiti izrada maturskog i seminarskog, po ceni do deset evra.


Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stani√¶ priznaje da je sve ‚Äúuzelo maha‚ÄĚ i da je teŇ°ko uhvatiti krivce. On tvrdi da ovakvi slu√®ajevi nisu ni za policiju ni za Prosvetnu inspekciju, ve√¶ da rukovodstva fakulteta moraju reagovati. Kada bi uhvatili vinovnike, uverava Stani√¶, sankcija bi bila zabrana izlaska na ispit, zabrana upisa godine‚Ķ


‚ÄúDo tada, profesori i asistenti moraju Ň°irom da otvore o√®i i detaljno pregledaju svaki rad, da preispitaju studente koju su literaturu uzimali, da li znaju detalje, sadrŇĺaj i sli√®no‚ÄĚ, kaŇĺe Stani√¶.


Za direktora Visoke Ň°kole ‚ÄúBLC‚ÄĚ Nenada Novakovi√¶a podvala sa diplomskim radovima je krivi√®no delo koje je teŇ°ko otkriti i dokazati. ‚ÄúTo se ne moŇĺe regulisati zakonom!Recimo, ako ja odlu√®im da nekom drugom napiŇ°em diplomski, ko √¶e nas uhvatiti, ako nas dvoje nikome ne kaŇĺemo?! Vrlo teŇ°ko‚ÄĚ, kaŇĺe Novakovi√¶.
U ovakvim slu√®ajevima nemo√¶na je i Prosvetna inspekcija RS u koja je zaduŇĺena za kontrolu poŇ°tovanja Zakona o visokom obrazovanju RS, ali tako Ň°to proverava samo ispitne rokove i mesto polaganje ispita, ali se ne bavi na√®inom provere znanja.


‚ÄěProsvetna inspekcija ne moŇĺe znati da li je neko prepisao ili kupio seminarski, maturski ili diplomski rad. To je zadatak Ň°kole i visokoŇ°kolske ustanove. Nastavnik koji prati i ocenjuje rad u√®enika ili studenata treba znati da li je neki rad rezultat rada ili je plagijat. Pojava slu√®ajeva da u√®enici mentorima donose radove koje nisu oni napisali, a predstavljaju ih kao svoje autorsko delo je problem kojim se treba pozabaviti cela akademska zajednica‚Äú, upozorava glavni prosvetni inspektor RS Radmila Peji√¶.
 

Duplo plaæena podvala
Jedan od rizika u ovom ‚Äúposlu‚ÄĚ je i da li se student-prevarant moŇĺe pouzdati u rad koji su za njega napisali drugi. Tako je nedavno jedna studentkinja Filozoskog fakulteta- odseka za razrednu nastavu u Banjaluci, uplatila 100 KM kako bi joj neko drugi uradio diplomski. Me√įutim, mentor nije bio zadovoljan tim radom i od nje je traŇĺio da napiŇ°e novi. Osim Ň°to je ‚Äúbacila‚ÄĚ 100 KM, ova devojka mora√¶e, ipak, da zagreje stolicu. ‚ÄúStru√®njaci‚ÄĚ koji su za nju pisali diplomski rad nisu joj vratili novac, niti √¶e joj raditi ‚Äúpopravni‚ÄĚ, pogotovo ne za iste pare.

IZVOR
Sacuvana
Davorjj
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 2


« poslato: 18 Septembar, 2010, 01:25:37 pm »

Gotovi seminarski, maturski, maturalni i diplomski radovi iz raznih oblasti, lektire, puŇ°kice, tutorijali, referati.
Kod:
www.maturskiradovi.net
 je specijaliziran tim za usluge visokokvalitetnog pisanja, istraŇĺivanja i obradu teksta za kompletan region Balkana.

Posjetite nas na stranicama ispod:

Kod:
www.seminarskirad.org
[url=http://www.maturskiradovi.net]www.maturskiradovi.net[/url]
[url=http://www.maturski.net]www.maturski.net[/url]
[url=http://www.seminarskirad.info]www.seminarskirad.info[/url]
[url=http://www.maturski.org]www.maturski.org[/url]
[url=http://www.essaysx.com]www.essaysx.com[/url]

 Tako√įer, na stranicama prona√įite i tutorijale, referate, primjere radova, prepri√®ane lektire, vijesti, √®itaonicu ... Na ovom sajtu ste u prilici prona√¶i preko 10.000 radova iz raznih oblasti: ekonomija (menadzment, marketing, financija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, ...), informatika (internet, informacijske tehnologije, softver, hardver, operacijski sustavi, baze podataka, programiranje, informacijski sustavi, ra√®unalne mreŇĺe, ...), biologija i ekologija, filozofija, povijest, geografija, fizika, kemija, knjiŇĺevnost, matematika, likovno, psihologija, sociologija, ostali predmeti (politika, saobracaj, strojarstvo, sport, glazba, arhitektura, pravo, ustav, medicina, engleski jezik, ...).
  
Uspostavljanjem ovog projekta, zadovoljila se i veoma prisutna potreba za specijaliziranim timom, koji √¶e na studente i omladinu pravovremeno i adekvatno djelovati u edukativnom i pozitivno usmeravaju√¶i pravcu, ali i predstavljati efikasnu podrŇ°ku u pisanju vlastitih radova.
  
U cilju pruŇĺanja Ň°to kvalitetnijeg sadrŇĺaja radova, okupljen je odabrani tim, sastavljen od iskusnih stru√®njaka iz rali√®itih oblasti, √®iji je cilj autorskim pristupom i prepoznatljivim stilom izra√įuju i istraŇĺuju najrazli√®itije oblasti i afirmiraju slu√®ajeve iz prakse.
  
Za sada posjedujemo gotove radove iz oblasti prava, ekonomije, ekonomike poduze√¶a, javnih financija, vanjskotrgovinskog poslovanja, informatike, programiranja, matematike, fizike, kemije, biologije, ekologije, menadŇĺmenta, astronomije, carine, otpremniŇ°tva, poreznog sustava, javne uprave, ra√®unovodstva. ..., a uskoro √¶emo se proŇ°iriti i na ostale oblasti. Ina√®e, izrada maturskih, seminarskih, diplomskih radova po Ňĺelji je naŇ°a primarna opcija. Nakon Ň°to aplicirate za odre√įeni rad, dobi√¶ete odgovor najkasnije za 24h.
  


Tim vrhunskih PREVODITELJA PREVODI ZA VAS SA I NA SLEDECE JEZIKE:
ENGLESKI, FRANCUSKI, Ň°panjolski, njema√®ki, TALIJANSKI .. po najpovoljnijim cijenama. Prevodimo tekstove iz svih oblasti. Svaki prijevod se kuca rucno bez upotrebe translat u duhu jezika i sukladno pravilima gramatike .. Dostupni smo Vam 24h 365 dana u godini. Nase usluge su dostupne za cijeli region Balkana.

7 GODINA TRADICIJE SU DOKAZ KVALITETE NA҆EG RADA I KVALITETA NA҆EG TIMA, zahvalju√¶i TOME SMO POSTALI APSOLUTNI LIDER, STEKLI UGLED I prepoznatljivo ime!

« Poslednja izmena: 18 Septembar, 2010, 02:08:05 pm Sale-X » Sacuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas136
mod_vvisit_counterJuce223
mod_vvisit_counterOve nedelje136
mod_vvisit_counterOvog meseca1656