Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Politikaarrow Poruke gradskim vlastima
25 Septembar, 2022, 09:10:20 pm *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: « 1 2 3 4 5 6 »   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Poruke gradskim vlastima  (Procitano 35943 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #16 poslato: 20 Avgust, 2007, 03:42:02 pm »

Priru├Ęnik Op┼ítina i javnost, deo projekta PRibli┼żimo op┼ítinu gra├░anima, dobitnik je nagrade PRiznanje koju dodeljuje Dru┼ítvo Srbije za odnose sa javno┼í├Žu za 2007. godinu, u kategoriji Neprofitni sektor.

Centar modernih ve┼ítina je marta 2003. godine pokrenuo projekat PRibli┼żimo op┼ítinu gra├░anima. Projekat su podr┼żali OEBS-Misija u Srbiji, Fond za otvoreno dru┼ítvo - Srbija, Balkanski fond za demokratiju, Nema├Ęka ambasada u Beogradu i Vestminsterska fondacija za demokratiju.

Centar modernih ve┼ítina je u saradnji sa Dru┼ítvom Srbije za odnose s javno┼í├Žu zapo├Ęeo kampanju promocije priru├Ęnika posetiv┼íi do sada tri od planiranih osam centara u Srbiji. PRibli┼żimo op┼ítinu gra├░anima je jedini sveobuhvatni projekat ponu├░en svim op┼ítinama u Srbiji, bez obzira na njihovu veli├Ęinu, geografski polo┼żaj, razvijenost, pripadnost vlasti. Cilj projekta, zapo├Ęetog pre ├Ęetiri godine, je da objasni zna├Ęaj pobolj┼íanja odnosa lokalnih vlasti i gra├░ana. Sam cilj ovog projekta je okupio motivisane finansijere, predava├Ęe i polaznike. Seminari u okviru Projekta su besplatni.

Zaposleni u lokalnoj samoupravi ├Že pomo├Žu ovog projekta mo├Ži efikasnije da komuniciraju sa lokalnom zajednicom, unapredi├Že medijsko pra├Ženja svojih aktivnosti ali ├Že uspostaviti nove i oja├Ęati postoje├Že kontakte sa svojim kolegama koji se bave odnosima sa javno┼í├Žu u lokalnim samoupravama.

Kao prvi zadatak Projekta bio je pronalazak zaposlenih u op┼ítinama koji se bave ili bi uz obuku mogli da se bave PR poslovima. Izrada programa, prou├Ęavaju├Ži Ustav, zakon o lokalnoj samoupravi, ostale zakone i uredbe, stanje, potrebe i mogu├Žnosti bila je slede├Ža faza rada na Projektu. Pronalazak donatora i onih koji bi ga u zemlji podr┼żali omogu├Žile su Stalna konferencija gradova i op┼ítina i Dru┼ítvo srbije za odnose sa javno┼í├Žu.

Nakon obezbe├░ivanja finansija, za realizaciju projekta trebalo je obezbediti predava├Ęe, pripremiti materijale, prona├Ži adekvatne prostore za seminare ÔÇô od Pali├Ža do Vranjske banje. Nakon desetinu dvodnevnih seminara ┼íirom Srbije, predava├Ęi i u├Ęesnici mogli su da daju ocene i predloge u vezi sa seminarom. Po zavr┼íetku izbora za novog gradona├Ęelnika trebalo je prona├Ži nove donatore, uraditi profesionalno istra┼żivanje, pripremati i odr┼żati seminare za novoizabrane gradona├Ęelnike, zapo├Ęeti novi ciklus obuke, upoznati i ujediniti sve te ljude u jednu strukturnu snagu, uputiti ih na saradnju, izraditi posebnu web stranicu pa nastaviti ciklus.

Svaki od ovih zadataka i njihovih faza realizovali su se sa velikim entuzijazmom koji se ra├░ao iz samog cilja projekta, pribli┼żavanja op┼ítina njihovim gra├░anima. Velika prednost projekta je to ┼íto su seminari organizovani u mestima bli┼żim polaznicima, u svim regionima zemlje. Na ovaj na├Ęin povezali su se polaznici koji su, po zavr┼íetku seminara, uspostavili dobru me├░usobnu komunikaciju.

Posebna vrednost ovog projekta je to ┼íto je omogu├Žio istra┼żivanje stanja PR u lokalnim samoupravama i stvaranje dokumenta "Stanje i stavovi o odnosima sa javno┼í├Žu u lokalnoj samoupravi", jedinog ove vrste.
Sacuvana
« Odgovor #16 poslato: 20 Avgust, 2007, 03:42:02 pm »

 Sacuvana
Gabriel
diletant u usponu
Glavni Moderator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +66/-5
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 1053

daj rakije!


« Odgovor #15 poslato: 20 Avgust, 2007, 12:22:38 pm »

ma kome smeta malo dima u plucima...?
mozda asmaticarima, deci, starima, umornim ljudima i tako...
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #14 poslato: 19 Avgust, 2007, 11:25:49 pm »

┼Żalosna je ├Ęinjenica da problem upaljene deponije koja ┼íiri smrad na ulazu u Sokobanju i posle vi┼íe od godinu dana niko ne re┼íava. Dim upaljenog sme├Ža i dalje name├Že pitanje ljudima koji vozilima idu ka banji : da li jedna "ekolo┼íka op┼ítina" - "vazdu┼ína banja" zalu┼żuje taj epitet ??? Da li iko obra├Ža pa┼żnju ???

Citat
LEAP - završena javna rasprava

Javna rasparava radne verzije Lokalnog ekolo┼íkog akcionog plana Sokobanje je zavr┼íena u nedelju.Skoro mesec dana gradjani Sokobanje imali su mogu├Žnost da se upoznaju sa sadr┼żinom ovog dokumenta . Zaintesovanost za radnu verziju LEAP-a najvi┼íe su pokazala preduze├Ža, institucije i ustanove a manje pojedinaci ÔÇô rekla nam je Suzana ├Éoki├Ž, koordinator LEAPA. Primera radi ÔÇô radnom verzijom lEAP-a ,izme├░u ostalog , planirane su i aktivnosti koje treba preduzeti kako bi se uvelo integralno upravljanje ├Ęvrstim otpadom do 2010. godine. Prema re├Ęima Suzane ├Éoki├Ž, primedbi sugra├░ana do sada nije bilo. Kona├Ęno dono┼íenje dokumenta obavi├Že SO Sokobanja.


* dim1.jpg (7.1 KB, 450x338 - pregledano 728 puta.)

* dim2.jpg (7.48 KB, 450x338 - pregledano 736 puta.)

* dim3.jpg (10.94 KB, 450x338 - pregledano 730 puta.)
Sacuvana
ksara
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 4


« Odgovor #13 poslato: 21 Jul, 2007, 03:10:09 pm »

U uvodnim upozorenjima za ucesnike foruma stoji da nema pljuvanja i psovanja, a to cini mi se niko ne postuje.

Sokobanja je mala palanka na istoku Srbije i svi sve znaju o vidjenijim licnostima u nasoj maloj zajednici. Nista nece da se promeni ako Vasiljevicka naidje na tragove svoje burne mladosti , i gosn  precednika podsecate na njegovo neplemenito poreklo.

Mene su kao mestanku pozvali prijatelji koji su iz Sumadije dosli ovde sa svojim gostom iz Moskve, da im pokazem Sokobanju.  Ja dobro znam cega  i gde ima u Sokobanji  i okolini, i da tu nema nicega sto bi jednog Moskovljanina moglo da zainteresuje. Ali nije da nema opcija. Da vidimo zajedno....

Da ga odvedem na Sokograd, I pokazem mu zidine do kojih treba pola sata da se vere kozijom stazom, a uzgred  o kojima on pojma nema, jer je cuo jedino za Tita u vezi Jugoslavije. Kad bi se I popeo do tamo, sta onda?

Da ga odvedem na Ozren, i objasnim mu kako sam ga dovela da vidi bolnicu, ispucali bazen, zapusteno jezerce, i nesto sto lici na vodopad, sa koga ripa voda po volumenu i boji kao da izlazi iz ves masine? Verujem da bi jedino pitanje koje bi mogao da postavi,  se odnosilo na nenormalne kolicine plasticnih flasa I djubreta koje je razbacano svuda gde su boravili ili prosli nasi dragi turisti ili  neotesani mestani.

Da ga provedem kroz grad? Ovo je crkva, Svetog preobrazenja. Imala je divno dvoriste, samo se to vise ne vidi, I ovo su bile divne gorostasne lipe, nekad, a ovo sto sad strci, su panjevi koji su mnogo lepsi, korisniji, I nemojte da se cudite sto su ostavljeni tako visoko.
Pa sta, ona gradjevina, tamo iza, zarasla u korov, i nedovrsena je buduci parohijski  dom koji je svojevremeno sluzio kao odlicna pozadina za fotografisanje aktuelne  lokalne politicke strukture iz vremena udaranja kamena temljca pomenute zgrade u proslom veku a iz vremena velikih politickih promena koje su tresle nase drustvo....
Ovo je skola, i stara skola, unutra ne mogu da ulaze stranci, jer nema potrebe da neko vidi gde nam deca  provode vreme obrazujuci se za odlazak iz ovog glupog grada.
Ovo je tursko kupatilo, sa novim olupanim plocicama iz proslog veka, a tu se nekad banjao I veliki Knez Milos, I imao je svoju licnu kadu gde se provodio sa svojim milosnicama. A spavao je preko puta, u nekoj kolibi, na kom je mestu podignuto autenticno zdanje koje je dobilo ime po svom znamenitom posetiocu. Ono danas
nosi obelezja novih trendova sve u smislu ocuvanja tradicije,  divan spoj prodavnice semenki, kokica I kikirikija, izraz jevreske upornosti I vrednoce novog vlasnika dela poslovnog prostora, sa foto radnjom tik do njega, u produzetku je internacionalna prodavnica indijske robe, kafana,kafana, legalizovana dilerska delatnost, i prodavnica etno i plasticnih dzidza bidza,i jos koja kafana, koje umesto jednog ozvucenja imaju svako svoje koje upotpunjavaju totalni galimatijas turisticke ponude u centru grada. Zaboravila sam  na opojne mirise palacinki I pomfrita koji vam se uvlace u garderobu I kosu  dok sedite ili prolazite pored Milosevog konaka I dopunjavaju agresiju na sva vasa cula.
A mozda bi bilo interesantno izloziti pricu o mracno komplikovanim vlasnickim odnosima na pomenutom zdanju narocito posle hapsenja naseg poznatog sugradjanina, o tranzicionoj fer privatizaciji, samoupravne socijalisticke narodne imovine. Koja je isto tako posteneo posle rata, drugog svetskog, menjala svoje nosioce. A mozda sve jednog dana ispadne Cokalijino, koji za svu svoju dedovinu ima crno na belo, samo ga niko ne uzima za ozbiljno. I koji u Sokobanju uspe da dovede Karadjordjevice, za koje sam cula da su opasno stavili sapu na svoje imanje, tj kraljeve livade. *izraz tradicionalne srpske poslovice, da komsiji crkne krava, a i moja pa da nema od koga da zajmi mleko*
I sta bi oni radili u Sokobanji. Neko ce vec u Vrnjackoj da im pokloni neko dostojno zdanje ili neku ledinu, utrinu  ili brdo koje nicemu ne sluzi, a u vlasnistvu je drzave, ili opstine, gde ce oni sami sebi podici  velelepno zdanje kakvo dolikuje kraljevskoj familiji. I pretvori banju koja to izvorno nije bila, u kraljevsku banju. Mondensko letovaliste, jer  ovde na njihovom imanju postoje  objekti koji mogu da donesu izvanredne prihode opstinskom budzetu samo da se pojavi dovoljno velika budala koja ce da da pare za zakup objekata na sto godina I za podmazivanje nadleznih sluzbi.
A i ko je pa taj princ, ne ume ni srpski lepo da prica, i nas precednik sigurno vise ljudi poznaje i moze da dovede  u Sokobanju nego taj tamo nabedjeni Srbin koji je u rodbinskim odnosima sa pola trule Evrope I njihovim carskim I kraljevskim familijama.
Imamo mi Nusica I Andrica koji su ovde bili pre sto godina, malo li je?
A i to vise nisu livade, to su borici, tamo kampuju turisti koji sve sa sobom ponesu kad dodju ovde i dinar ne ostave u gradu, treba ostaviti ljude da disu na miru, cist vazduh.

Da se vratimo na Moskovljanina koji ocekuje vodica...

Na Vrelo? Tu je pre pedeset godina bilo nesto sto je tada licilo na pozornicu gde su se odrzavale  kulturno muzicke manifestacije. Klupe su u medjuvremenu prirodno istrulele I izraslo je etno siblje, a i potocic je svake godine pravio sebi novo korito kojim protice kroz  podnozje pozornice. Samo jos malo pa lici na rimski mozaik, a mozda ce i da lici za million godina, jer cak ni tada u Sokobanji nista nece da se promeni, a poznato je da mi drzimo do tradicije, etno priloga u svim nemogucim pojavnim oblicima I ekologije. Narocito. To bi mom gostu iz Moskve bilo kristalno jasno ako bih ga povela stepenicama do Lovackog doma. Tu su mene mama I tata vodili da jedem cevape kad sam bila mala, I da gledam lisicu koju su cuvali u kavezu, a I Bambija u ogradjenom prostoru oko gradskog rezervoara, ali to je bilo davno i to nema veze sa  turistickom ponudom Sokobanje. Mozda bih mogla da ispricam tu lepu nostalgicnu pricicu kako smo vadili pare za sladoled iz bazencica pored lovackog doma i kako je tamo bilo lepo nekada. Sad je ta lokacija dobra pozadina za  horror film, ili tehno zurke, mladih nam sugradjana koji uz alkohol i ostale opijate po mraku,  ne obracaju mnogo paznje na eksterijere i enterijere, vazna im je dobra muzika, cirka i drustvo, nebitno gde se nalaze.

Limun banja ispod pijace, Tamo izvire lekovita sumporna voda I na mestu gde je nekad bilo backalo, *objasnjenje, u zargonu  mesto gde se u blatu valjaju svinje, i ostale sitnije domace zivotinje kad imaju probleme sa insektima, * podignuto je pristojno zdanje od crvenog kamena, sto svedoci o tradicionalnom neimarstvu srpskog naroda, I tamo mozete videti prizore koje  Monti Pajton nije imao prilike da vidi u svom zivotu, inace bi mu serijal bio mnogo uspesniji I smesniji, tako izvorno ekoloski nadahnutom.

Gradski muzej. Samo je vise prazan, nego s nekom postavkom. Ili postavkicom u poredjenju sa STATE HERMITAGE MUSEUM, ST.PETERSBURG, RUSSIA.
Da ne preterujem? Nas muzej ima samo jednu sobu. I odlicnu postavku,etno kluba,  u podrumu, koja je ukinuta, zbog moljaca I memle koja je napala vutarke, vunene carape, oprege, cedilla, zidnjake, I ostalu starudiju skupljenu  iz crvotocnih  sanduka  za devojacku  spremu po selima iz kojih su potekle kreativne I mastovite poslanice tog kluba.

Nisam vise mogla da prebiram po interesantnim destinacijama  Sokobanjske kotline i telefonom se izvinila da mi nije dobro i da ne mogu da budem vodic Sumadincima I Rusu, i preporucila im da ih odvedu  u Boni i nahrane and napoje tako da ce najverovatnije da izgube volju da se lomataju po banjskim ruinama, sokacima I vrletima.
Mozda im pozli, a nemaju overenu zdravstvenu knjizicu, strani zavod,,,
 
A ima mesta koja su nekad bila lepa I privlacna za goste I domace ljude. I koja bi mogla da budu. Paraglajding pista, na pr, ali tek kad  se neko seti sta jos gore treba da se uradi, sem rovanja bagerom po sumi. A to kosta,  brate, a nismo mi Slovenci. Ima vremena, ihajj. Napravili smo plazu na ulazu u Bovansko jezero, koja lepo izgleda samo s brda preko puta. Ako ste na licu mesta, pozelecete ipak Bled ili Ohrid. Tamo nema toliko djubreta, blata, prasine, buke, siblja,musica,obadaÔÇŽbar na slikama. Mozda sve to oni samo vesto kriju na svojim sajtovima.


Kad je  na Novosadskom sajmu turizma izasao  na binu predsednik turistickog saveza i pozvao goste da dodju u Sokobanju, mene je bilo sramota jer sam se drugim poslom zatekla na istom mestu.. Covek ima govornu manu, I sve ostale mane o kojima moze uredno da se procita na sajtu, sto njega nikako ne moze da izmesti s njegove pozicije. Tamo je trebalo poslati Vasiljevicku, jer jednom voditeljka uvek voditeljka, morate priznati da je dobro radila taj posao. Verujem da bi makar tri gosta vise doslo kod nas nego posle Sojicevog nastupa, koji je vrteo tri praznoslovne receniceÔÇŽ EPP, stav, poruka, stil, pojava, osmeh??? Spansko selo za  frontmena  turistickog saveza.
-   - a gde cemo posle na  jedenje? Koj te pita za marketing?
-   - I sta zna onaj  sto prodaje MERCEDES  pa ga ne  prodaje on, nego moma ubava.

www.trekearth.com 
ima million slika sa odlicnom rezolucijom skoro svakog veceg mesta na planeti. Ohrid ima oko 300, a ako u pretrazivacu ukucate Sokobanja, izaci ce vam jedna mracna slicica koja se zove trg I koju je snimio neko ko je tu slucajno bio, a mozda mu se I dopalo, ko bi ga znao,ÔÇŽ

za sada, kod nas je sve u dalekom futuru ili dalekoj proslosti, bilo ili bice.

U medjuvremenu je sada.  Koje sluzi samo za slogane u vreme izbornih kampanja politickih partija.

   

Sacuvana
umpahpah
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 5


« Odgovor #12 poslato: 12 Jul, 2007, 07:18:10 am »

Svako u Banji ima rodjake koji glasaju ...Znas kako se kaze ovca je za sisanje nije za gledanje...
Sacuvana
umpahpah
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 5


« Odgovor #11 poslato: 09 Jul, 2007, 08:22:35 am »

Heheh bi ga rodjaci birali ste uzivajte....
Sacuvana
dragana
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 15

moj zivot je moja stvar!!!!


« Odgovor #10 poslato: 01 Maj, 2007, 07:29:56 pm »

Moram da kazem da mi je danas izlet za1.maj upropastila deponija ovog odvratnog smeca,posto nije moglo da se dise od smrada i gustog oblaka dima,a da stvar bude jos gora zvala sam vatrogasno i prijavila  da se deponija upalila i da je dim svuda oko nas,nasta sam dobila odgovor  citiram"pa znamo to  gori vec nekoliko dana,ali dobro poslacemo komunalce i vatrogasce da ugase"i naravno da nisu dosli!
Ja stvarno neznam dokle cemo da trpimo ovu zarazu koja se siri sa ovaog smetista i dokle ce da obecavaju kako ce taj problem da se resi?
Dzabe slavimo 170 godina turizma. Danas svi turisti koji su dosli da proslave 1.maj umesto cistog vazduha prve ekoloske opstine docekani su gustom maglom i dimom koji je bio na sve strane i od koga nije moglo da se dise.Pa sad vi vidite koliko smo mi ekoloska opstina kad nam deponija smeca stoji na ulazu u Sokobanju.
Slede fotografije 01.05.2007god.
Sacuvana
Dacha
Too bad you're fucked up
Vode├Ži tim
*****

Karma: +29/-4
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 1069

Dak-mrak!!!


WWW
« Odgovor #9 poslato: 22 April, 2007, 11:39:23 pm »

E,ta deponija je rak-rana nas Sokobanjcana!Ja znam sigurno da to sa paljenjem smeca i ulivanjem otpada u Moravicu traje jos od 1993.godine,jer sam gotovo svakodnevno isao na pecanje u taj deo reke.Znaci,bar od kada ja znam,punih 14 godina ni jedna vlast u Banji nije uspela da resi taj problem!A smenjivali su se svi,ili gotovo svi-Socijalisti,Spo,Ds,Dss...Tri ili cetiri predsednika opstine,ili kako je sada ovde popularno reci-gradonacelnika(mada ja nisam siguran da Banja ima status grad ;D ::)),a svi su uspeli uglavnom isto-po koji metar asfalta(koji propadne posle prve zime),nova ulicna rasveta(koja traje do prve zime)nove kante za smece,koje traju dve-tri godine,nove klupe,koje traju vrlo kratko...I verovatno kapitalni uspeh za nekog od njih-mermer u centru prosiren do skole i biblioteke...Ah,da,tu je i fontana 2 i ona rugobica od zgrade inhalatorijuma uz amam...Da ne bude da samo kritikujem,super je ono sa mermerom,tako nesto je trebalo Banji,ali ne da se radi u jeku sezone....
A smetliste,eeeeeee,to nece biti reseno u sledecih desetak godina-videcete!Ako bude i tada !>:( >:( >:(
Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: « 1 2 3 4 5 6 »   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas327
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2385
mod_vvisit_counterOvog meseca7546